Gevoelige huid

De huid reageert te sterk op prikkels van buitenaf

Als je huid te sterk reageert op normale stoffen en direct vurig rood wordt, gaat prikken of branderig aanvoelt functioneert de huidbarrièrre niet goed.

De huid heeft een beschermende functie om bacteriën en schadelijke niet in de huid naar binnen te laten en aanwezige stoffen in de huid naar buiten te laten. De afweercellen in de huid maken bacteriën en schadelijke stoffen onschadelijk.

Bij een gevoelige huid reageren de afweercellen veels te sterk op zowel schadelijke stoffen als normale stoffen. Door deze sterke reactie ontstaat er een ontstekingsreactie waardoor de huid vurig rood, ontstoken en pijnlijk aan kan voelen.

Een gevoelige huid breng je in balans door de te sterke reactie van de afweercellen in de huid af te remmen. Met kalmerende werkstoffen en huidversterkende ingrediënten versterk je de huidbarrière en maak je de huid minder gevoelig. Kalmerende werkstoffen zijn kamille, hamamelis en zoethoutwortel extract. Ze kalmeren het huidoppervlak, verzachten en werken ontstekingsremmend. Er zijn huidverzorgingsproducten speciaal voor de gevoelige huid. Natuurlijke, groene cosmetica is tevens vrij van schadelijke, chemische stoffen.

 

 

Search
×