HUIDTYPE GEVOELIGE HUID

Bij een gevoelige huid functioneert de huidbarrière niet goed.

Een gevoelige huid is snel geïrriteerd en kan rood zijn, jeuken, branderig aanvoelen en schilfertjes hebben. Je hebt af en toe last van puistjes. Doordat het afweermechanisme van de huid verstoord is reageert de huid overgevoelig op irriterende stoffen. Een gevoelige huid kan erfelijk bepaald zijn. Vaak wordt een huid overgevoelig door externe factoren als stress, medicijngebruik en synthetische stoffen in producten. Maar ook teveel zonlicht en weersveranderingen kunnen de huid overgevoelig maken.

Een gevoelige huid dient gekalmeerd en versterkt te worden. Gebruik milde, parfumvrije, alcoholvrije, zeepvrije en allergeen vrije producten.

KEUZEHULP

VERZORGING VOOR DE GEVOELIGE HUID

Er zijn veel milde reinigers om een gevoelige huid mee te reinigen. Breng vervolgens een beschermende dagcrème aan die allergeenvrij is. Je kunt een mild hydraterend of voedend makser gebruiken om de huidconditie te verzachten evenals een zachte olie. Je kunt de productgevoeligheid testen op de binnenkant van je pols. Bij ieder product is een ingrediëntenlijst aanwezig. Hierdoor kunt nakijken of er stoffen inzitten waar jouw huid overgevoelig op reageert. Bescherm je huid goed met een hoge beschermingsfactor op zonnige dag.

PRODUCTEN SPECIAAL VOOR DE GEVOELIGE HUID

Search
×