De beste manier om je huid te verzorgen vind je bij ons www.ecocosmeticx.nl

Je kunt je huid het beste verzorgen door meerdere stappen te ondernemen.

Goede verzorging brengt je huid in een optimale conditie. Maar hoe doe je dit? En welke producten zijn er allemaal?

Je kunt je huidverzorgingsroutine onderverdelen in zes stappen:

1. Het reinigen van de huid

2. Het scrubben oftewel diepte reinigen van de huid

3. Het aanbrengen van een masker, diepte reinigen van de huid

4. Het aanbrengen van een (zonne)crème

5. Het aanbrengen van een oogcrème

6. Het aanbrengen van een serum

 

1. Je begint bij het reinigen van de gezicht- en hals huid.

Dit doe je tweemaal per dag. ’s Ochtends reinig je de huid om het teveel aan talg en afvalstoffen te verwijderen en ’s avonds om vuil, stof en talg van de huid te verwijderen. Door de huid goed te reinigen worden de werkstoffen uit de crème beter opgenomen.

Je kunt reinigen met of zonder water (met watjes) net wat je zelf prettig vindt.
Reinigende producten waar water bij nodig is zijn reiniging gel, -schuim, -milk en -olie. Zodra de reiniging gaat schuimen begint de opname van het vuil en talg. Na het reinigen voelt je huid fris en schoon aan.

Wil je de huid reinigen zonder water gebruik dan een reinigingsmilk in combinatie met een lotion/tonic. Een reinigingsmilk kun je zowel met als zonder water gebruiken. Je brengt de milk aan en masseert deze even in de huid. Vervolgens afhalen met watjes of met water afspoelen. Doordat er in een reningingsmilk minerale oliën zitten blijft er een laagje milk achter op de huid en dien je een lotion/tonic te gebruiken om na te reiningen.
Een lotion of tonic verwijdert de laatste restanten milk, vuil en talg van de huid en sluit de poriën waardoor crèmes beter worden opgenomen. Gebruik de lotion altijd in combinatie met een reinigingsproduct; Een lotion alleen reinigt de huid niet goed genoeg.

Tips voor het reinigen van de huid:

Gebruik je een gezichtsreiniger onder de douche en voelt je huid trekkerig aan na het douchen? Breng dan de reiniger direct op je huid aan zodra je gaat douchen. Spoel het product pas af als je onder de douche vandaan gaat. Het kalk dat aanwezig is in het douchewater droogt je huid uit. Een reinigend product als een cleansing milk neutraliseert het kalk in het water en voorkomt dat je huid uitdroogt. Door de gezichtsreiniger eerst aan te brengen breng je een beschermlaagje aan op de huid.

Voor een droge, gevoelige huid is een reinigingsolie een prettige oplossing. Deze hydrofiele verandert in een super zacht product, na het mengen met water. Vervolgens spoel je het product eenvoudig af. Je houdt een schone, zachte huid over.

 

2Als tweede stap volgt het scrubben van de huid.

De huid maakt voortdurend nieuwe cellen aan onderin de huid. De bovenste huidlaag bestaat uit lagen dode huidcellen die de huid een dof en mat aanzien kunnen geven. De dode huidcellen worden effectief verwijderd door het gebruik van een gezicht scrub. Scrubben geeft je huid een frisse, mooie uitstraling.

Een scrub bestaat uit een reinigende gel met fijne micro bolletjes die dode huidcellen eenvoudig kunnen verwijderen. Je scrubt 1 tot tweemaal per week. Na het scrubben kun je een masker of een dag- of nachtcrème aanbrengen.

Het verwijderen van dode huidcellen stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Na het scrubben van de huid worden de werkstoffen uit de crèmes en maskers beter opgenomen. Wil je liever geen scrub gebruiken maar wel de dode huidcellen verwijderen van uw gezicht? Gebruik dan een product dat de dodehuidcellen op milde wijze oplost, een zogenaamde lysing.

 

3. Als derde stap kun je 1 tot tweemaal per week een masker op je gezicht en hals aanbrengen.

Een masker kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden zoals het reinigen van de huid, het hydrateren, het voeden of stimuleren van de huid. De werkzame stoffen in een masker zorgen ervoor dat de huidconditie snel verbetert en de huid weer zacht en soepel aanvoelt.

Een masker bevat veel werkstoffen om de huid in balans te brengen. Heb je last van een droge huid gebruik dan een voedend masker. Heb je last van een trekkerige huid? Gebruik dan een vocht regulerend of voedend masker. Een vermoeide huid kaneen stimulerend masker gebruiken. Een vette, of onreine huid knapt erg op van een goed reinigend masker.

Voor elk huidtype bestaan meerdere geschikte maskers. Elk huidtype kan een hydraterend masker gebruiken om het vochttekort in de bovenste cel lagen te verbeteren en een trekkerig gevoel tegen te gaan. Bij een vette huid zorgt een reinigend masker onder andere voor het verminderen van overtollige talgproductie en het zuiverenvan de poriën met een fris, schoon gelaat als resultaat.

Tips:

Last van pukkeltjes? Stip de ontstekingen dagelijks aan met een reinigend masker en laat dit een paar uur zitten. Hierdoor verdwijnen pukkeltjes sneller.

Geen tijd voor een masker? Breng het masker aan terwijl u staat te douchen en laat het vijf minuten inwerken alvorens het af te spoelen. Zo brengt u snel uw huid in balans.

Last van een droge, vermoeide huid? Breng een zacht hydraterend masker aan als een nacht crème en laat dit masker een nacht zitten. s’ Ochtends heeft u een zijdezachte, frisse huid.

4. De vierde stap van goede huidverzorging is het aanbrengen van een dag- en nachtcrème op het gezicht en de hals.

Dag- en nachtcrèmes worden gebruikt om de functies van de huid te ondersteunen. Overdag staat de huid bloot aan schadelijke invloeden van buitenaf zoals luchtverontreiniging en UV- straling. s’ Nachts worden beschadigde huidcellen zoveel mogelijk hersteld en nieuwe huidcellen aangemaakt.

Dagcrèmes helpen de huid beschermen tegen uitdroging en vochtverlies en houdt haar langer zacht en soepel. Nachtcrèmes stimuleren huidherstel en
bevatten ingrediënten die de huid activeren om nieuwe cellen aan te maken.

Nu zijn er heel veel verschillende soorten dag- en nachtcrèmes en 24-uurs crèmes die voor dag- en nacht gebruikt kunnen worden. Welke crème jij prettig vindt hangt af van jouw huidtype, de dikte van een crème en persoonlijke voorkeur. Tevens kun je een dagcrème nemen waar een zonnefilter/SPF in verwerkt zit.

Bij een vet huidtype past een lichte emulsie goed die naast bescherming overdag ook de talgproductie vermindert en de huid matteert.

Bij een droge huid past een volle crème die de huid goed voedt en een trekkerig gevoel tegengaat. Bij een normaal huidtype kan zowel een emulsie als een volle crème gebruikt worden. Dit is afhankelijk van wat je prettiger vindt aanvoelen.

Bij een gevoelige huid kan zowel een dunne emulsie als een voller product
gebruikt worden zolang de werkstoffen de huid maar kalmeren en verzachten.
Vergeet niet voor het aanbrengen van een dag- of nachtverzorging om de huid eerst goed te reinigen (zie de eerste stap 1). Vervolgens kan een laagje dag- of nachtcrème op het gezicht (niet rondom de ogen) en de hals worden aangebracht.

5. De vijfde stap van goede huidverzorging is het aanbrengen van oog- en lip verzorging.

De huid rondom de ogen en lippen is veel dunner en daardoor kwetsbaar voor lijntjes en rimpeltjes. Oog- en lip verzorgingsproducten verminderen vroegtijdige huidveroudering door de huid extra te verzorgen en te beschermen.

Oogcrèmes in de vorm van gels werken vaak het beste tegen vocht wallen en kringen onder de ogen. Volle oogcrèmes werken het beste tegen lijntjes en
rimpeltjes. Daarnaast zijn er oogcrèmes die op gel-crème basis zijn en daardoor zowel tegen vocht als lijntjes werken. De eerste tekenen van huidveroudering worden zichtbaar rondom de ogen waardoor je vanaf je vijfentwintigste kunt gaan beginnen met oog
verzorging.

Hoe werkt een oog verzorging tegen vocht wallen? Vocht wallen ontstaan als het lymfevatenstelsel dat afvalstoffen met vocht moet afvoeren niet goed werkt. De werkzame stoffen in oog verzorging verbeteren de doorbloeding/microcirculatie rondom de ogen. Ze verstevigen de bloedvaten, neutraliseren afvalstoffen en stimuleren de afvoer hiervan.

Hoe werkt oog verzorging tegen kringen?
Kringen onder de ogen ontstaan bij een trage bloedsomloop. Het vertraagde bloed wordt zichtbaar als een blauwe of grijze kring. Oog gels verbeteren de bloedcirculatie rondom de ogen waardoor donkere kringen verminderen en de huid een frisse uitstraling krijgt.

Hoe gebruik je een oogcrème?
Breng de oogcrème s’ ochtends en s’ avonds aan van de binnen- naar de buitenooghoek met zacht kloppende bewegingen. Breng de oogcrème niet direct onder de wimperrand aan maar een stukje er van af op het botgedeelte van de oogkas. Dit voorkomt tranen en crème in de ogen.

Gebruik nooit een dag- of nachtcrème op de oog huid. Deze crèmes zijn te sterk en kunnen irritaties veroorzaken! Dag- en nachtcrèmes werken vochtregulerend door vocht naar de oppervlakte te brengen waardoor vochtwallen onder de ogen ontstaan.

Extra verzorging van de lip huid voorkomt uitdroging en schrale, gesprongen lippen. Verzorgende lippenbalsems verzachten de huid. Lijntjes rondom de lippen kunnen extra verzorgd worden met een anti-rimpel oogcrème welke tweemaal daags aangebracht kan worden. Hiervoor kun je het restant aan oog crème op je vingers na het aanbrengen van de oogcrème rondom de ogen gebruiken.

Tevens heeft Madara een Plum Plum Lipbalm Filler die zowel de droge lip huid beschermt als lijntjes rondom de lippen opvult.

6. De zesde stap in goede huidverzorging: het gebruik van een serum.

Wat is een serum?
Een gezicht serum is een dunne emulsie met actieve werkstoffen om je huid snel in balans te brengen en haar te herstellen van bijvoorbeeld vochtverlies en vitaliteitsverlies. Een serum kan diverse huidproblemen oplossen en verbetert de huidconditie zichtbaar. Door de hoge concentratie aan werkstoffen werkt dit product sterker dan een dag of nachtverzorging.

In welke vorm is een serum verkrijgbaar?
De meeste serums zitten in een glazen flesje en worden ook concentraat genoemd. Een serum kan in gel, crème en olie vorm gemaakt zijn. Sommige serums zijn er in de vorm van een ampul. Dit is een glazen flesje zonder conserveringsmiddelen welke je openmaakt en direct op de huid aanbrengt.

Hoe gebruik je een serum?
Een serum breng je direct aan na het reinigen van je huid. De actieve werkstoffen kunnen nu goed in de huid intrekken. Daarna breng je een dag en nachtcrème aan. Het serum breng je aan op het gezicht, de hals en eventueel het décolleté, niet rondom de ogen. Serums zijn er in de vorm van een gel, fluids en olie.

Wil je je huid goed verzorgen probeer dan de zes stappen toe te passen op jouw huid. Je huid verdient extra aandacht en je zult zichtbare verbetering zien! Succes!

Search
×