Verzorging van de mannenhuid

Hoe verzorg je de mannenhuid?

De huid van de man is anders dan de huid van de vrouw. Over het algemeen is de mannenhuid 25% dikker dan de vrouwenhuid. Tevens is de huid van de man vocht armer én vetter. De mannenhuid is rijker aan collageen. Dit zorgt voor langzamere huidveroudering dankzij een dikkere onderhuidse vetlaag. Een hogere hoeveelheid talgklieren en haar follikels houdt de huid goed soepel. Meer talgklieren kunnen echter ook leiden tot meer ontstekingen. De huid heeft een hogere zweetafscheiding, zodat de huid eerder kan uitdrogen. Deze factoren en het dagelijks scheren van de huid maken de mannenhuid gevoeliger.

 

De beste huidverzorging voor de man bestaat uit 3 fases:

Reiniging,
scheren
beschermen/hydrateren van de huid.

Voor de dagelijkse reiniging is een frisse reiniging gel met of zonder korrel goed geschikt. Dit product verwijdert overtollig vuil en vet. Tevens bereidt dagelijkse reiniging de huid voor op het scheren.

Voor aanvang van het scheren kan de huid het beste eerst gescrubd worden om de ingroei van baardharen tegen te gaan. Scheercrèmes zorgen voor het verweken van de baardharen. hierdoor wordt het scheren van de baardharen eenvoudiger en prettiger.

Na het scheren kan de huid verzacht worden met een aftershave balsem. Dit product bevat geen alcohol. Aftershave balsem hebben verzachtende en verkoelende ingrediënten om huidirritatie en roodheid tegen te gaan.

Voor de dagelijkse bescherming tegen uitdroging en vroegtijdige veroudering kan een moisturizing fluid aangebracht worden. Dit product gaat overmatige talgproductie tegen en geeft de huid een frisse, matte uitstraling.

Voor extra verzorging van de mannenhuid zijn er:

Serums voor extra vochtregulatie en anti-aging werking.
Ooggels tegen wallen en kringen onder de ogen.
Een reinigend masker voor dieptereiniging van de poriën en een vocht regulerend masker voor het verzachten en optimaal hydrateren van de huid.

Search
×