Vette huid met huidadvies en productadvies www.ecocosmeticx.nl

Tips voor de verzorging van een vette huid

Heb jij last van een vette huid en is je huid gevoelig voor acne? Dan wil je je huid zoveel mogelijk reinigen en deppen om het overmatige glimmen tegen te gaan.
Van nature maakt je huid teveel talg aan en hormonale schommelingen, stress en een ongezonde levenstijl verhogen de talgproductie en veroorzaken huidonzuiverheden als puistjes of acne.

Kenmerken van een vette huid

 • de huid glimt en voelt vettig aan
 • de huidporiën zijn zichtbaar en vergroot
 • de huidskleur is vaal doordat de doorbloeding niet goed is
 • je hebt vaak last van onzuiverheden en vooral op de T-zone van het gezicht: de kin, neus en het voorhoofd heeft last van meeëters, pukkeltjes en soms acne. De zuurgraag van de huid is uit balans.

Te vette huid en puistjes effectief bestrijden 

Met de juiste huidverzorgingsproducten kun je de talgproductie verminderen. De huid wordt matter en ontstekingen krijgen minder kans om te ontstaan. Reinigen is belangrijk voor een vette huid.
 1. TIP:  Reinig je huid tweemaal daags met een reinigingsschuim om talg, vuil en stof te verwijderen. Gebruik een goede reiniger speciaal voor de vette huid die echter niet te agressief is. Als de reinging te agressief is en je huid uitdroogt, gaat je huid nog meer talg aanmaken.
 2. TIP: Gebruik een lotion/tonic als nareiniger speciaal voor de vette huid. Deze lotion reinigt de huid na, matteert en verfijnt de poriën.
 3. TIP: Bescherm je huid tweemaal daags met een een oil-free moisturizer. De moisturizer remt de te hoge talgproductie af, matteert je huid en beschermt je huid tegen de vorming van bacterieen. Een oil-free moisturizer herstelt de zuurgraad van de huid.
 4. TIP: Gebruik een goed reinigend masker 1 tot tweemaal per week. een reinigend masker om de huid diep te kunnen reinigen. Het modder in het masker zuivert de poriën, vermindert de kans op ontstekingen en verfrist je huid intensief. Tevens stimuleert dit masker de doorbloeding van de huid.
 5. TIP: Gebruik alleen een gezichtsscrub op de huid waar geen ontstekingen/ puistjes zitten om infectie van de huid te voorkomen. Na het scrubben kun je het reinigend masker aanbrengen.
 6. TIP: Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialist om je huid vakkundig te laten reinigen.
 7. TIP: Verschoon je kussensloop tweemaal per week.
 8. TIP: Probeer gezond te eten en leven, drink veel water en vermijd overmatig gebruik van zuivelproducten.
 9. TIP: Gebruik oil-free foundation, make-up, zonnebrand en breng alles aan met schone handen. Reinig je make-up spons regelmatig om bacterie vorm te voorkomen.
 10. TIP: voor extra verzorging kun je een oil-free serum gebruiken of een hydraterend masker. Beide producten bevatten veel vocht en verzachten je huid zonder de poriën te verstoppen.
Wil je tevens een zonnecrème gebruiken, neem dan een oil-free zonnebrand in de vorm van een spray of sungel.

 

Search
×