HUIDTYPE VETTE HUID

Huidtype vette huid produceert teveel talg

Kenmerken van een vette huid zijn een dikke, glimmende huid met grote poriën. Door de sterke talgproductie is de huid snel onzuiver en gevoelig voor puistjes en acne. Een vette huid is genetisch bepaald. Met de juiste huidverzorgingsproducten krijg je de talgproductie onder controle. De huid gaat minder glimmen en ontstekingen krijgen minder kans om zich te vormen. 

KEUZEHULP

Huidverzorging voor de vette huid

Heb je een vette huid dan is het belangrijk om te weten hoe je de huid het beste kunt reinigen en beschermen. Extra reinigen met milde reinigingsproducten is belangrijk om de talgproductie af te remmen. De juiste dag- en nachtcrème remt de talgproductie, matteert de huid en beschermt de huid tegen bacteriën die puistjes en acne veroorzaken. Het is heel belangrijk om 1 tot tweemaal per week de huid extra te reinigen met een goed reinigend masker. Tevens kun je de huid  1 tot tweemaal per week scrubben, echter geen scrub gebruiken op ontstekingen.

Gebruik bij een vette huid tweemaal daags een reinigingsschuim. Bescherm de huid met een dunne dag- en nachtcrème in de vorm van een fluid of gel. Een fluid bevat veel water en weinig olie en een gel is geheel vetvrij. Een vette huid kan ook vochtarm zijn waardoor je een  vochtregulerend serum onder je crème kunt aan brengen.

PRODUCTEN SPECIAAL VOOR DE VETTE HUID

Search
×