Wat doet zon met jouw huid www.ecocosmeticx.nl

Wat doen zonnestralen voor jouw huid?

Zonlicht verhoogt de weerstand van het lichaam. Vitamine D is slechts in kleine hoeveelheden uit voeding te verkrijgen. Daarom is het goed dat je lichaam vitamine D kan aanmaken met behulp van zonlicht.

Zonnebaden kan echter ook zorgen voor verbranding van de huid. Bescherm je huid goed met de juiste bechermingsfactor/ SPF. Verbrand je snel gebruik dan een hoge beschermingsfactor als SPF 30 of SPF 50. Tevens dien je meerdere malen per dag voldoende zonnecrème aan te brengen. Is het te heet in de zon, ga dan in de schaduw zitten; in de schaduw wordt je ook bruin. Je bruint nog 30 minuten voor maar liefst 50 procent door zodra je in de schaduw gaat.

De negatieve invloed van zon op de huid.

Teveel zon op de huid kan zorgen voor huidverbranding en uitdroging van de huid. Dit veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering, rimpels, huidverslapping en een vergrote kans op huidziektes. Vroegtijdige huid veroudering ontstaat doordat de zon het collageen in de huid afbreekt en de elasticiteit van de huidvezels vermindert. Zon daarom verstandig en ga in de schaduw zitten zodra je de zon voelt branden op de huid. Voor een mooie bruine kleur kun je naast zonnebaden een Self tan gebruiken of een body product dat direct een bruine kleur geeft.

Wil je je gezicht een mooie bruine teint geven gebruik dan een terracotta poeder en breng deze aan op het gezicht en de hals. Wil je langer bruin blijven gebruik dan een Aftersun na afloop van het zonnebaden. Een Aftersun hydrateert de huid optimaal zodat de bruine kleur langer behouden blijft. Tevens wordt de huid verkoelt en verzacht.

Geniet van het zonnebaden en gebruik meerdere malen per dag royaal een zonbeschermingsproduct. Wordt de zon te warm dan kun je het beste in de schaduw gaan zitten. In de schaduw bruint je huid nog voor maar liefst 50% door in de eerste 30 minuten!

Tips: Bescherm je handen ook dagelijks met een zonnebescherming om vroegtijdige pigmentvlekjes te voorkomen.

Search
×