De beste huidverzorging in de winter www.ecocosmeticx.nl

Wat is de beste huidverzorging in de winter?

De invloed van kou op de huid

In het wintermaanden zorgt de lage temperatuur voor een droge buitenlucht. Binnen zorgt de verwarming en minder ventilatie voor een drogere omgeving. Hierdoor droogt de huid uit en kan trekkerig aanvoelen.

De huid heeft veel baat bij extra voeding en vocht. Extra voedende serums, vollere crèmes en huidverzachtende maskers maken de huid minder droog. Extra vocht krijg je door meer water te drinken en een serum onder je crème aan te brengen.

Huidproblemen in de winter

1. Ontstaan van couperose

2. Droge handen

3. Gebarsten lippen

4. Droge benen

 

1. Ontstaan van couperose op de wangen en neus

Bij couperose knappen de haarvaatjes waardoor rode adertjes zichtbaar worden en de huid overgevoelig wordt. Couperose ontstaat bij een dunne huid door sterke temperatuursschommelingen zoals in de winter van buiten naar binnen te gaan. Bescherm je huid daarom goed met een voedende crème.

2. Droge handen

Bescherm je handen buiten met handschoenen en breng meerdere malen per dag een voedende handcrème aan. Dit voorkomt het uitdrogen van de handen en het ontstaan van kloven in de nagelriemen.

3. Gebarsten lippen

De liphuid is vele malen dunner dan de gezichtshuid en bevat heel weinig huidvet waardoor zij snel uitdroogt. Door voortdurend de lippen te bevochtigen met je tong wordt de huid nog schraler en kan gaan barsten. Bescherm je lippen met een verzorgende lippenbalsem.

 

4. Droge lichaamshuid

Door warm te douchen en de koude buitenlucht wordt de huid snel droog. Verzorg je lichaam met een voedende bodycrème, body butter of huidolie om het talgtekort aan te vullen.

 

Huidadvies in de winter

Gebruik voedende crèmes om uitdroging van de huid tegen te gaan. Drink voldoende water of groene thee om uitdroging te voorkomen.

Heb je last van een vette huid en kun je geen voedende crèmes gebruiken? Breng dan een extra serum aan en verzacht je huid met hydraterende maskers.

 

 

 

Search
×